Onboarding Career App

Onboarding Career App

In dit artikel leggen we uit hoe de onboarding voor talenten er uitziet. Stapsgewijs doorlopen we het onboarding proces.

Voor het eerst inloggen

Nadat een nieuw talent zich heeft geregistreerd, kan het talent inloggen op https://career.8vance.comNa het inloggen start de onboarding, dit ziet er als volgt uit;



In dit veld kan een nieuw talent;
  1. het telefoonnummer invullen waarop het talent goed bereikbaar is. Dit is geen verplicht veld. 
  2. toestemming geven dat een Professional het profiel compleet mag maken. Een professional kan een talent zo ondersteunen bij het maken van een goed profiel en bij het matchen. Uiteraard kan deze optie ook geweigerd worden.



Nadat het talent een keuze heeft gemaakt wordt de knop Indienen blauw en kan erop geklikt worden om verder te gaan.

Onboarding

Nu de eerste stappen zijn gezet, kan je beginnen met de onboarding door te klikken op de Start knop. De onboarding bestaat uit slechts 4 stappen. Mocht een talent toch liever de onboarding overslaan, dan is het ook mogelijk om direct naar het profiel te gaan: klik Ga naar mijn profiel. Tevens is het mogelijk om in de Instellingen wijzigingen aan te brengen, zoals de taal.   



Waar wil je werken

De eerste stap voor het talent is het vaststellen van de gewenste werkregio.



Het talent krijgt tijdens het laden van de pagina een verzoek van de gebruikte internetbrowser om toestemming te geven voor het gebruik van locatiegegevens. Wanneer hiervoor toestemming wordt gegeven, wordt de huidige locatie automatisch ingevuld.
Uiteraard kan het talent ook zelf een locatie ingeven, middels het zoekveld en de opties in de dropdown. Een andere manier om de locatie te wijzigen, is door de rode pointer op de kaart te verplaatsen. Nadat de pointer is geplaatst, wordt de locatie automatisch ingevuld. Door middel van de + en - knoppen rechtsonder in de kaart kan het talent de kaart in- en uitzoomen.
Na het vaststellen van de juiste locatie kan het talent de radius veranderen van de werkregio, met minimaal 5 km en maximaal 80 km. 

Wat is je werk-/denkniveau?

De tweede vraag gaat over het huidige werk- en denkniveau. 



Als het talent twijfelt tussen de 3 mogelijkheden kan er gebruik gemaakt worden van de informatie knop. Door hier op te klikken verschijnt er een pop up met een korte uitleg van elke mogelijkheid.

  
De talent kan vervolgens een keuze maken tussen de 3 opties en op Volgende klikken, of deze stap volledig overslaan door op de knop Overslaan te klikken. 

Jouw skillsprofiel

In stap 3 wordt de basis gelegd voor het genereren van de skills voor het Talent, door antwoord te geven op de volgende 3 vragen;

  1. Ik ben goed in... vul hier een vaardigheid van het talent in, bijvoorbeeld; tekenen, lassen, bakken. Het talent dient een keuze te maken uit de suggestielijst.
  2. Mijn opleiding is... vul hier de studierichting in die het talent gevolgd heeft. Het talent dient een keuze te maken uit de suggestielijst.
  3. Ik heb gewerkt als... vul hier een uitgevoerd beroep in. Het talent dient een keuze te maken uit de suggestielijst.



Door het invullen van één of meer van deze vragen is er een gedegen basis om skills te genereren. Na het invullen kan je klikken op Skills genereren, waarna onze AI aan de slag gaat.

Kies je belangrijkste vaardigheden

De skills worden nu gegenereerd en weer gegeven in de volgende stap;



Alle gegenereerde skills worden grijs weergegeven en zijn in 3 categorieën verdeeld:
  1. Soft & transferable skills Vaardigheden zoals communicatie, probleemoplossend vermogen en teamwerk komen van pas in verschillende banen en bedrijfstakken.
  2. Hard skills Gespecialiseerde vaardigheden zoals programmeren of boekhouden, aangeleerd via opleiding of werk.
  3. Domeinkennis Expertise op een specifiek gebied, zoals geneeskunde voor artsen of onderwijs voor leraren, essentieel om effectief te kunnen werken op dat gebied.
Bovenstaande uitleg is ook beschikbaar voor het talent,  Door te klikken op de informatieknop verschijnt er een pop-up met een korte uitleg.

Selecteer een skill door er op te klikken, deze wordt nu blauw en er verschijnt een vinkje voor de skill. Klik nogmaals om de skill te deselecteren. 
Wanneer er meer skills beschikbaar zijn dan weergegeven, kan het talent op + meer klikken om deze te tonen. 
Het is ook mogelijk om via de zoekbalk andere skills toe te voegen. Tijdens het typen verschijnt er een suggestielijst waaruit een keuze gemaakt kan worden.

Wanneer het talent minimaal 3 skills heeft geselecteerd kan deze de onboarding afronden door op Compleet te klikken.



Nu kan het talent op matchen met banen klikken om meteen te gaan matchen, of ervoor kiezen om het profiel verder aan te vullen door te klikken op Ga naar mijn profiel

Instellingen

Het is mogelijk om voor de onboarding eerst een aantal basisinstellingen te veranderen, zoals de taal.
Dit kan eenvoudig door in het menu op Instellingen te klikken, waarna de volgende mogelijkheden verschijnen.

 

Op dit moment van het proces kun je de volgende instellingen aanpassen;
  1. Instellingen voor zichtbaarheid, standaard zijn Locatie, Vaardigheden, Skills die je wilt ontwikkelen, Functies die je graag zou willen uitvoeren, Werkervaring, Opleidingen en Talen verplicht zichtbaar. Echter het talent kan de volgende gegevens wel verbergen;
    1. Persoonlijke gegevens, Naam en Geüploade cv-documenten
    2. Profielfoto
    3. E-mail
    4. Telefoon
    5. Mogelijkheden en beperkingen
  1. Taal, je kunt hier kiezen voor Nederlands, Engels, Duits of Italiaans
  2. Wachtwoord
  3. Account verwijderen
  4. 2-factor-authenticatie
Wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Om terug te gaan kun je via het menu klikken op Mijn introductie.



Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel? Mail naar support@8vance.com