Match App: Talenten matchen

Om een talent te matchen klik je op het talent in de talent pool, en vervolgens op de knop Markt. Is de knop uitgegrijsd, dan kan dit meerdere oorzaken hebben deze zijn
  1. matching is niet geactiveerd voor dit talent.
  2. Er is één of meerdere van de verplichte velden niet ingevuld in het profiel
  3. In het geval van een vertegenwoordigd talent, matching is handmatig gedeactiveerd door het talent.

Het matchplatform gaat nu matchen, dit kan enkele seconden duren. Hoe breder de filters en bronnen zijn ingesteld, hoe meer resultaten er gevonden worden dit resulteert wel in een langere laad tijd.

Bovenaan de match resultaten zie je 5 onderdelen:
Door nieuwe releases of module samenstelling kan de afbeelding afwijken van jou weergave

1. Helemaal rechts onder de knop uitloggen vind je de knop Filters, Hier selecteer je de bronnen waarin je wilt zoeken, en stel je de filter parameters in. Meer informatie over filters en bronnen vind je hier.
  2. Gebruik de knop Nieuwe match om de match resultaten te verversen. Bijvoorbeeld na het aanpassen van het talentprofiel of wanneer je een talent na langere tijd opnieuw wilt matchen met verse resultaten.
  3. Onder de knop nieuwe Match staat hoeveel zoekresultaten er in totaal zijn en op welk deel van de resultaten je je bevind.
  4. Kies uit Rasterweergave of Radarweergave om de resultaten weer te geven zoals jij dat prettig vind. In Raster weergave worden projecten als volgt weergeven:

Door nieuwe releases of module samenstelling kan de afbeelding afwijken van jou weergave

De rasterweergave geeft eerst de mogelijkheden vanuit jouw bedrijvenconnecties weer. Dit houd in dat eerst de projecten in jouw organisatie, of organisaties in jouw ecosysteem weergegeven worden. Daaronder vind je de resultaten vanuit jouw profiel, of anders gezegd alle matches met projecten op het open 8vance platform. Om het logo van de organisatie zie je de matchscore in de ronde blauwe balk. Hoe verder de blauwe balk gevuld is hoe hoger de match score.

Hogere score: Lagere score:

Van ieder project zie je standaard:
  1. De project titel.
  2. De bron van het project.
  3. De locatie van het project.
  4. De datum waarop het project is gepubliceerd
  5. Hoeveel sollicitaties talenten uit jouw talentpool op een desbetreffend project hebben gesolliciteerd.
  6. Eventueel is er een foto en header afbeelding zichtbaar.

In radarweergave worden de resultaten als volgt weergeven:

Door nieuwe releases of module samenstelling kan de afbeelding afwijken van jou weergave

In radarweergave worden alle projecten weergegeven op basis van matchscore en branche. Wanneer je met je muis over de sectoren beweegt zie je in welke branche de projecten vallen die je ziet, in het geval van het voorbeeld is dit landbouw. Ieder grijs bolletje is één project. Hoe dichter het bolletje bij het midden staat hoe hoger de matchscore.

Door nieuwe releases of module samenstelling kan de afbeelding afwijken van jou weergave
Als je op een van de grijze bolletjes klikt krijg je een preview van de vacature, door te klikken op de preview opent de vacature. Wanneer je meteen al weet of het wel of geen interessante match is kun je vanuit de preview al klikken op Interessant of Niet interessant