Match App: Project toevoegen

Snel matchen

Om een nieuw project te maken, ga je via het menu naar Projecten en klik op Toevoegen. Kies vervolgens voor Project. Er opent een pop-up voor de essentiële informatie:
  1. Gebruik een template (optioneel): klik op het veld en kies het gewenste template.
  2. Projecttype: selecteer hier het type project, bijvoorbeeld vacature, stage of vrijwilligerswerk.
  3. Functie: begin met het typen van jouw functie en kies een functie uit de drop down. Kun je de gewenste functie niet vinden, kies dan een meer generieke functie die er op lijkt. Zoek je bijvoorbeeld servicebalie-medewerker en kun je deze niet vinden, kies dan de functie Algemeen servicemedewerker
  4. Zodra je de functie hebt ingegeven, wordt het Functietype automatisch voor je ingevuld. Het functietype laat zien in welke categorie de functie valt. Dit veld is dus ook een mooie check om te zien of je de juiste functie hebt geselecteerd.
  5. Ook het Functieniveau verschijnt automatisch op basis van de gekozen functie. Het gaat hierbij om het werk/denk-niveau en is gebaseerd op het EQF (European Quality Framework). Met behulp van deze Europese standaard is het mogelijk om internationaal te matchen op niveaus. Mocht het automatisch ingevulde niveau niet overeenkomen met jouw wensen, dan kan je het functieniveau aanpassen.
  6. Geef het juiste adres aan via Zoek adres. Standaard staat hier het adres van je organisatie.

1. Selecteer tot slot minimaal 3 skills die relevant zijn voor het project. Je kan zelf een skill opzoeken of eenvoudig suggesties selecteren. De skills worden gesplitst in 3 categorieën:
    1. Soft skills & transferable skills zijn skills die niet gerelateerd zijn aan een specifieke functie en kunnen worden meegenomen naar een nieuw project, zoals: teamwork of vriendelijk
    2. Hard skills zijn skills die gerelateerd zijn aan een functie en om specifieke kennis vragen, zoals lassen of HTML
    3. Domeinkennis is kennis over een generieke industrie, zoals: hulpmiddelen voor gehandicapten
Wij raden aan altijd een mix van deze drie soorten skills toe te voegen aan je project voor de beste match resultaten. Nadat je het project hebt opgeslagen, kun je het niveau van de skill nog verder specifiëren: van Beginner, Gevorderde, Bekwaam, Bedreven, Expert tot Meester.

Na deze stappen is de essentiële informatie compleet. Je kan nu direct gaan matchen of verder gaan met Geavanceerd matchen of Publiceren van het project. Aan de rechterzijde staat het Overzicht Projectstatus. Bekijk hier welke informatie compleet is en welke informatie je nog mist om bepaalde onderdelen te ontgrendelen.

Geavanceerd matchen

In de sectie Geavanceerd matchen kan je extra informatie invullen voor je project. Hoe rijker een project is aan informatie, hoe beter de matchresultaten zijn. De velden voor geavanceerd matchen zijn:

1. Functie: welke werkervaring is gewenst? Je kan meerdere functies selecteren.
  2. Type industrie: het is mogelijk om meerdere industrietypes te selecteren. Afhankelijk van het project kan het ook interessant zijn om dit veld leeg te laten.
  3. Gewenst aantal jaren werkervaring
  4. Omvang van de organisatie
  5. Geografisch bereik
  6. Opleidingsniveau: het is mogelijk om meerdere niveaus kiezen.
  7. Zodra je een opleidingsniveau hebt toegevoegd, wordt het veld Internationaal niveau automatisch ingevuld.
  8. Type opleiding: het is mogelijk om meerdere type opleidingen te selecteren. Afhankelijk van het project kan het ook interessant zijn om dit veld leeg te laten.
  9. Carrièrefase
  10. Opleidingsmogelijkheden: welke skills, competenties en/of domeinkennis kan een talent leren in deze functie? Het is mogelijk om zelf een skill op te zoeken of kies een van onze skill suggesties.

Publiceren

In de sectie Publiceren kan je extra informatie invullen die gerelateerd is aan het publiceren van je project:
Titel: het gaat hier om de titel van je project en deze staat los van de functie. Zo kan je jouw marketingtitels gebruiken zonder dat deze van invloed zijn op de matching.
  1. Aantal beschikbare plaatsen
  2. Subbranche: de subbranches kunnen worden ingesteld door gebruikers met admin-rechten in de organisatie instellingen.
  3. Teamleider
  4. Directe en indirecte verantwoordelijkheid medewerkers
  5. Opdrachtgever en Naam van de organisatie: heb je toegang tot het WMS? In dat geval kan je hier eenvoudig een opdrachtgever aan je project koppelen. Mag de naam van de opdrachtgever ook worden gepubliceerd? Vergeet dan niet om dit aan te geven.
  6. Beschikbaarheid met Startdatum en Einddatum
  7. Salarisinformatie
  8. Uren per week
  9. Talen
  10. Contactpersoon: De gebruiker die het project maakt, wordt standaard als Contactpersoon (primair) voor dit project getoond. Het is mogelijk om een tweede contactpersoon aan te geven. Voor beide contactpersonen kan je een contactbeschrijving ingeven en aangeven welke contactpersonen mogen worden getoond bij het project.

1. Omschrijving
    1. De omschrijving is opgedeeld in 3 onderdelen:
      1. Projectomschrijving
      2. Waar zijn we naar op zoek
      3. Wat bieden wij
    2.  Dankzij de integratie van OpenAI is het mogelijk om met AI een omschrijving te generen, gebaseerd op de gegeven input. Op het moment is deze feature eenmalig te gebruiken, en is er de keuze uit diverse talen.

1. Omslagfoto
  2. Video URL: je kan gebruik maken van een Youtube- of TikTok-URL.
  3. Ten slotte kan je aangeven of je per e-mail notificaties wil ontvangen bij nieuwe matchresultaten