Match App: Creëer een nieuw talentprofiel

Match App: Creëer een nieuw talentprofiel

Talentprofiel creëren

Wil je als HR-professional een profiel voor een kandidaat maken, zonder dat deze zelf een account heeft? Ga naar je talentpool en klik bovenaan de pagina op de blauwe knop Creëer een nieuw talentprofiel. Je kiest vervolgens een van de twee opties:

1. Een cv uploaden

Je kunt snel een talentprofiel maken door een cv te uploaden vanuit een Word- of PDF-bestand. De informatie op het cv die als zodanig wordt herkent, komt automatisch onder het juiste onderdeel te staan (bijvoorbeeld werkervaring, skills en opleidingen). deze methode  bespaard tijd, maar kent ook nadelen:
    1. Soms worden cv's door een specifieke opmaak niet herkend.
    2. Soms wordt niet alle informatie verwerkt. 
    3. Belangrijke velden zoals skills, ambitiefunctie en ambitieskills kunnen vaak niet uit een cv worden gehaald en moeten handmatig worden aangevuld. 
Wij raden aan om een via cv gecreëerd profiel altijd handmatig te controleren op juistheid en waar nodig aan te vullen. Wanneer je kiest voor een PDF-bestand, zorg er dan voor dat je een bestand gebruikt dat tekst bevat welke kan worden geselecteerd, gekopieerd en bewerkt. Een gescande PDF bevat geen tekst maar afbeeldingen en kan daardoor niet worden uitgelezen. 

2. Maak een profiel aan

Je kan ook een talentprofiel maken door handmatig alle benodigde velden in te vullen. Kies je voor deze optie, dan word je direct doorgestuurd naar het talentprofiel. 


Door nieuwe releases of module samenstelling kan de afbeelding afwijken van jou weergave

Talenten die je als Professional zelf beheert, kan je in de talentpool herkennen aan de connectie 'volledig gemanaged'. Talenten die zelf toegang hebben tot hun account, noemen we bij 8vance 'vertegenwoordigd talent', omdat dit talent aan jouw organisatie is verbonden. 

Tip: Snel een CV opstellen van een openbaar LinkedIn profiel?  Klik hier


Kandidaten profiel aanpassen

Klik in de talentpool op het profiel dat je wilt aanpassen, en daarna op Profiel aanpassen. In het talentprofiel kan je vervolgens diverse onderdelen aanpassen: 

Je hoeft het profiel niet volledig in te vullen om te kunnen matchen. De volgende drie onderdelen zijn vereist:
  1. Ideale werklocatie
  2. Vaardigheden, competenties en kennisgebieden (skills, minimaal 5)
  3. Ambitiefunctie en/of werkervaring

Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel? Mail naar support@8vance.com